Linköping, Diskettgatan 4
Mjärdevi

Fullt uthyrd kontorsfastighet uppförd 2018 med mycket hög standard och bra läge i området. Total bruksarea 2 000 m², tomt med 50 parkeringsplatser. Fastigheten är uthyrd till två hyresgäster. Totalt hyresvärde 2019 ca 3.912.000 kr inkl. driftstillägg.

Objektsbeskrivning

Kontorsfastighet i Science Park Mjärdevi - Linköping

Fullt uthyrd kontorsfastighet uppförd 2018 med mycket hög standard och bra läge i området. Fastigheten ligger i attraktiva Science Park Mjärdevi som kännetecknas av högteknologiska, innovativa och framgångsrika företag med världsrykte. De flesta kommer direkt ur eller har starka kopplingar till forskningen vid Linköpings universitet. Byggnaden inrymmer kontorslokaler i två plan. Total bruksarea 2 000 m², tomt med 50 parkeringsplatser. Fastigheten är uthyrd till två hyresgäster. Totalt hyresvärde 2019 ca 3.912.000 kr inkl. driftstillägg.

Försäljning av fastigheten sker via indikativa bud. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt att fritt anta eller förkasta inkommet bud eller att hålla en efterföljande förhandling/auktion
mellan budgivarna. Säljaren förbehåller sig även rätten att avsluta försäljningsprocessen eller ändra i beskrivna riktlinjer när som helst före undertecknandet av bindande överlåtelseavtal.

Oavsett skälen till att försäljningsprocessen avbryts eller ändras ska respektive budgivare själv svara för de kostnader som uppkommit i samband med utvärdering av fastigheten.
Fastigheten överlåtes i första hand genom försäljning av aktier Coliverate AB. Bud lämnas på underliggande fastighetsvärde efter eventuella avdrag för latent skatt. Som underlag för bolaget vid sådan överlåtelse hänvisas till bifogad proformabalansräkning.

360 vy

VISA I HELVY

Foton

Fakta

Grundfakta

Objektkategori Kommersiell
Fastighetsbeteckning LINKÖPING IDÉHUSET 2
Objektstyp Kommersiella
Område Mjärdevi
Gatuadress Diskettgatan 4
Postnummer 58335
Ort Linköping
Tomtarealuppgifter enligt Lantmäteriet
Tomtareal/mark 5 502 m²
Totalarea 2000 m²
Tomtbeskrivning Den obebyggda delen är huvudsakligen asfalterad för parkering och kommunikation. Del av tomten utgörs av gräsytor och stenbelagda uteplatser.
Boareauppgift enligt Hyreslista
Taxeringsår 2019
Taxeringsvärdet är Fastställt
Taxeringsvärde byggnad 15 400 000 SEK
Taxeringsvärde mark 4 569 000 SEK
Summa taxeringsvärde 19 969 000 SEK

BYGGNAD

Kontorsbyggnad Kontorsbyggnad
Byggnad Byggnaden inrymmer moderna kontorslokaler i två plan, med planlösning enligt bifogad ritning. Lokalerna har hög standard med fjärrkyla och balanserad ventilation i alla utrymmen. Del av övre plan är utrustat med installationsgolv för flexibel anslutning till nätverk och el i hela lokalen. Lokalerna är anpassade efter nuvarande hyresgäster, med cellkontor, kontorslandskap, konferensrum, personalutrymmen med kök och pausrum i båda planen, omklädningsrum med duschar. På övre plan finns i anslutning till kök och pausrum en stor balkong/terrass. I bottenplan finns en stor uteplats. Lokalerna har genomgående golv med textilmattor med undantag av entréhallar där det är stengolv. Målade väggar. Undertak med belysning.
Uppvärmning, kylning och ventilation Uppvärmning: Fjärrvärme. Kyla: Fastigheten är ansluten till fjärrkyla med komfortkyla i varje rum. Ventilation: Balanserad till- och frånluft med återvinning (FTX).
Vatten och avloppstyp Kommunalt vatten och avlopp.
TV/internet Fastigheten är ansluten till fiber via stadsnätet.
Tekniskbeskrivning Kontorsbyggnad uppförd 2018 i två plan. Byggnaden är grundlagd med betongplatta på mark med underliggande isolering. Stomme av stålkonstruktion med prefabricerade väggelement (trä och isolering), utvändigt beklätt med skivor av fibercement. Bjälklag av betong HDF. Yttertak av papp Soprema Elastomertätskikt. Fönster 3-glas isoler i trä med utsida av aluminium.

Kostnader

Elkostnad 107 173 SEK/år
Uppvärmning 135 012 SEK/år
Vatten och avlopp 14 509 SEK/år
Renhållning 12 600 SEK/år
Fastighetsskatt/-avgift 199 690 SEK/år
Kommentar Redovisade kostnader avser perioden 2019-01-01 - 2019-07-31. Dessa kostnader betalas av hyresgästerna enligt avtal och redovisas som hyrestillägg. Hyresavtalen är ett triple net-avtal, vilket innebär att Hyresgästen är ansvarig för löpande drift- och underhållskostnader. Kostnaden för fastighetsskatt vidarefaktureras till Hyresgästen.
Boendekalkyl Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.
Fastighetsskötsel: 71 070 SEK/år
Summa driftskostnad 340 364 SEK/år

INTECKNINGAR

Inteckningar 1
Totalt belopp 28 000 000 SEK

Sammanfattning från hyresgästlista

Total area 2 000 m²
Uthyrd total area 1 975 m²
Vakant total area 25 m²
Total intäkt 3 335 300 SEK/år
Summa hyresintäkter 3 252 500 SEK/år
Summa vaktantintäkter 82 800 SEK/år
Total antal hyresgäster 4
Totalt antal lokaler 4

Övriga rättigheter och belastningar

Planer och bestämmelser Område I,l Och Y Inom Mjärdevi Forskningsindustriområde, Detaljplan (Beslutsdatum: 19910124)

Närområde

Områdesbeskrivning Science Park Mjärdevi
Science Park Mjärdevi kännetecknas av högteknologiska, innovativa och framgångsrika företag med världsrykte. De flesta kommer direkt ur eller har starka kopplingar till forskningen vid Linköpings universitet.

Exempel på detta är att nästan hälften av världens mobiltelefoni går genom nät från Ericsson. Teknik från Autoliv, Actia eller NIRA Dynamics finns i de flesta bilar och Motorolas set top-boxar (digitalboxar) har sålts i över 100 miljoner exemplar.

I Science Park Mjärdevi finns de främsta i branschen, kanske landets skickligaste IT-personer. Den öppna miljön med närhet mellan internationella storföretag, nystartade småföretag och världsledande forskning leder till spännande samarbeten och projekt. Här finns tillgång till ett rikt utbud av service i form av friskvård, kiosk, restauranger och barnomsorg. Sju fastighetsägare erbjuder lokaler i olika prisklasser och standard. Fri parkering.

Mjärdevi Science Park AB är ett kommunägt bolag som arbetar för att de 350 företagen med 6 500 anställda ska växa och utvecklas på bästa sätt. Science Park Mjärdevi i Linköping startades 1984.

Profilområden
Visualisering, modellering & simulering
Sammankoppling & mobilt bredband
Säkra fordon & säkerhetssystem
Dessutom finns många företag inom mjukvaru- och systemutveckling, sensorteknologi, miljöteknik och livsvetenskap.

Fakta om Mjärdevi
Areal: 70 hektar
Lokalyta: 190 000 kvadratmeter
Antal företag: cirka 350
Antal personer: cirka 6 500 (inklusive 500 studerande)

Karta

Jag är intresserad av detta objekt!

Genom att skicka mitt meddelande godkänner jag att LIWE Estate sparar mina uppgifter. För mer information hur uppgifterna behandlas klicka här.

Paste your text here: