Villa

Linnéavägen 6D

300 m2Boarea
3 950 000 kr Utgångspris

Linnéavägen 6D

Smakfullt havsnära boende som kan kombineras med B&B verksamhet

Hus om ca 300 kvm i vacker havsnära miljö, här bjuds en trevlig hemkänsla och ett flexibelt boende där Bed&Beakfast verksamhet kan bli en extra inkomstkälla. Perfekt för sommarboende eller åretruntboende där påhälsande familjer har sin egen del i huset. Mycket förmånlig privat boendekostnad.

Basfakta
Pris
3 950 000 kr Utgångspris
Adress
Linnéavägen 6D
Bostadstyp
Småhus
Boarea
300 m2
Totalarea
790 m2
Biarea
36 m2
Tomt/Mark
790 m2
Rum
7 rok
Byggår
1967
Driftskostnad
6 799 kr/månad
 • Beskrivning
  Stig upp till ett liv fyllt av natur och havsnära omgivningar. Detta fantastiska hem är mer än bara ett hem - det är en livsstil där du har möjlighet att kombinera ett fint och trevligt boende med att bedriva Bed&Breakfast. Huset är beläget vid östkusten och Gamlebyviken. Med sina vackra soluppgångar erbjuder detta boende en unik möjlighet att leva vid vattnet, natur och njuta av allt det har att erbjuda. Huset bjuder generösa utrymmen, en smakfull inredning och tilltalande planlösning. Gör dig redo att imponera på dina gäster med välsmakande middagar på den härliga terrassen i lummig natur. Detta hus har inte bara ett fantastiskt läge, det har också potential att bli en lönsam investering. Med extra rum och utrymmen för uthyrning kan du skapa en stabil inkomstkälla samtidigt som du njuter av ditt eget havsnära boende. Perfekt för sommarboende eller åretruntboende där påhälsande familjer har sin egen del i huset. Mycket förmånlig privat boendekostnad: Den privata driftkostnaden hamnar på 3886 kr/mån efter återbetalning av moms. -Bed & Breakfast med natur, lugn och havsnära äventyr! Utforska skönheten i Tjust skärgårds omgivningar med en rad spännande aktiviteter. Från avkopplande promenader, paddling, båtliv till adrenalinfyllda vattensporter - här finns något för alla smaker. Upptäck dolda vikar, låt dig uppleva soluppgångar/solnedgångar och skapa minnen för livet i den fantastiska naturen och havsnära miljön. Med en stadigt växande turistindustri och efterfrågan på unika boendemöjligheter har denna fastighet potential att generera lönsamma intäkter på lång sikt. Säljaren har under en tid haft en stadig inkomst från verksamheten vilken till stor del finansierar både privatboendet och fastigheten. Här ges en fantastisk möjlighet att investera i både lyxigt boende och lönsamma affärsmöjligheter vid kusten. 40 % av samtliga kostnader betalas idag av B&B verksamheten och ger återbäring på 40 % av betald moms. Framgång och välmående för framtiden! Välkommen att uppleva ett boende som ger livskvalité. Kontakta oss idag för att boka en visning och låt oss hjälpa dig att förverkliga din dröm om ett liv vid kusten.
 • Rumsbeskrivning

  Entréhall Välkomnande, ljus och välplanerad entré med praktiskt klinkergolv, hall med ekparkett och en separat avhängnings del.

  Allrum Stort allrum med generös fönstersättning, här finns plats för soffgrupp och bibliotek, parkettgolv och målade väggar.

  Kök Rymligt och tilltalande kök med stor matplats, rikligt med arbetsytor och köksö, här finns en utgång till terrassen via dubbla glasdörrar, golvet är av laminat och väggarna är målade.

  Tvättstuga I direkt anslutning till köket ligger den rymliga tvättstugan med klinker på golv som har två tvättmaskiner om 40 kg resp en på 8 kg, torktumlare och centrifug. Här finns gått om förvaring i underskåp och rikligt med arbetsytor.

  Förråd I suterrängsidan ligger ett stort förråd som har klinker på golvet och ljusmålade väggar.

  WC WC rum som har kommod och spegel, golvet har klinker och väggarna har kakel.

  Övervåning har två delar vilken den ena nyttjas som permanentboende idag. Den andra delen är Bed&Brekfast del med fyra rum och två dusch/Wc utrymmen som båda har kakel och klinker som ytskick. Till B&B hör ett lite pentry samt separat in och utgång via trappa och ut till terrassen.

  Privat del: Ovan trappa finns en möblerbar hall som har en utgång till balkongen som bjuder utsikt över Gamlebyviken

  Sovrum Här finns två sovrum varav det ena har en helgarderobsvägg båda rummen har parkettgolv och målade väggar.

  Badrum Badrummet är väl tilltaget och har dusch med glasväggar, kommod, spegelskåp, WC, samt en praktisk utgång till terrassen på baksidan. Det är klinkergolv med elgolvvärme och kaklade väggar.

  På husets övre plan finns det idag en stor del som används för Bed & Breakfast verksamhet och i bland för besök av familjen och/eller privata gäster. Den består av fyra mindre dubbelrum, ett pentry med matplats, diskmaskin, kylskåp, micro m.m. och två dusch- och toalettrum. Till B&B finns det separat entré från husets framsida och till terrassen på husets baksida samt en larmad låsbar dörr till bostadsdelen.

 • Fakta
  Fastighetsbeteckning
  VÄSTERVIK ULLEVI 2:22
  Objektstyp
  Småhus
  Typkod
  Småhusenhet, bebyggd
  Adress
  Linnéavägen 6D
  Postnummer
  594 31
  Postort
  Gamleby
  Distrikt
  Gamleby
  Boarea enligt
  Arean är enligt uppgifter från säljaren. Om det är av betydelse för köpare uppmanas denna att mäta ytorna. Enligt Lantmäteriet uppges boarean 220 m²
  Boarea
  300 m2 + biarea 36 m2
  Tomtareal/mark
  790 m2
  Tomtareal enligt
  Lantmäteriet
  Antal rum
  7
  Antal sovrum
  6
 • Byggnad
  Standardpoäng
  35
  Byggår
  1967
  Grund
  Sandbädd och cellplastisolering med reglat golvunderlag
  Tak
  Betongpannor och takduk
  Fasad
  Tegel
  Fönster
  3-glas och 2-glasfönster
  Utvändiga plåtarbeten
  Lackerad plåt
  Stomme
  Väggar av tegel murad med betong
  Bjälklag
  Grundplatta och bjälklag i betong
  Vatten
  Kommunalt vatten året om
  Avlopp
  Kommunalt avlopp
  Uppvärmning
  Fjärrvärme
  Värmeanläggning
  Skick:Fjärrvärmen inkommer och fördelas från grannfastigheten.
  Ventilation
  Självdrag och tidsstyrd fläkt ansluten till en del av rummen, kök och våtrum
  Elkablar
  Delvis bytta där renoveringar har genomförts
  Jordning
  Jordat
  Huvudsäkring
  25 A
  El kommentar
  25 A i huset och 50 A i Gemensamhetsanläggningen. Jordfelsbrytare finns.
  Parkering

  På baksidan av huset i carport finns privat parkering för två bilar, el samt förrådsdel. Gästparkering med el finns på gemensam anvisad plats. Gemensamhetsanläggning väg 16 % och parkering 16,66 % har hittills inte kostat något.

  Uteplats

  Framsidan på huset har en stensatt entré och trallbelagd uteplats samt en balkong. Baksidan har flera tillgängliga trallbelagda uteplatser.

  TV/Internet

  TV/parabol Fiber finns framdraget till entrén men ej indraget i huset. Nuvarande ägare har 3 Mobilt Bredband

  Utförda renoveringar

  Fastigheten köptes 2015-03-15.

  Köket var ombyggt och totalrenoverat 2014 med nytt golv, nymålade väggar, tak och fönster, nya glasdörrar till uteplats, ny inredning, ny VVS, nya kylar, frysar, spisplatta, ugn, mikrougn, el, belysning mm.

  Fastigheten har därefter byggts om, renoverats och fått tillgång till ytterligare byggnad, tomt och väg genom avtals servitut.

  Renovering 2015-03-15 – 2015-11-29 - Ombyggda entréer till bostaden på plan 1 och 2 med nya glasdörrar och alarmsystem med kameror och brandvarnare anslutna till Securitas - Nya lås och nycklar till alla entréer och gästrum - Stambyten i alla (4 st) våtrum, klinker, kakel, målning, ny VVS, el, belysning och ny inredning i 3 badrum och 1 toalettrum, golv värme i 1 badrum - Nya golv i hela huset - Alla väggar, tak, dörrar, fönster mm renoverade och målade - Ny garderobsvägg med belysning i 1 sovrum - B&B avdelningen har nytt frukostrum med ny inredning, el, belysning, diskmaskin, kyl, mikrougn, mm, mm och ny egen entré - Förråd och tvättstuga har nya klinkergolv, servad 40 kg tvättmaskin, ny tvättmaskin, ny torktumlare, ny förvaring av linne mm, mm - 2 separata förråd för trädgårdsredskap, verktyg mm flyttade på tomten, renoverade och försedda med terrasser.

  Renovering 2016-10-17 – 2016-12-31 - Tilläggsisolering av vinden - 85 m2 nya terrasser - Avtals servitut gällande nyttjande av byggnad, som byggts om till carport för 2 bilar och förråd, utökad tomtmark för vägar mm.

  Renovering 2017-05-08 – 2017-05-25 - Nytt yttertak och nya eller renoverade hängrännor och stuprör - Plattsättning av gångvägar till entréerna på plan 1 och 2 - Nytt arrangemang för växter mm runt terrasserna

  15 spotlights i vardagsrummet och alla bänkskivor i köket nya 2021.

  Ny diskmaskin 2022, ny frys och ny 8 kilos tvättmaskin 2023.

  Allt arbete har utförts av professionella hantverkare. Allt material, utrustning och inredning är av hög kvalitet och kända varumärken köpt av etablerade leverantörer.

 • Taxering
  Taxeringsår
  2021
  Taxeringsvärdet är
  Fastställt
  Värderingsår
  1967
  Taxeringsvärde byggnad
  1 113 000 kr
  Taxeringsvärde mark
  170 000 kr
  Taxeringsvärde totalt
  1 283 000 kr
 • Kostnader
  Elkostnad
  1 719 kr/månad
  Vatten och avlopp
  667 kr/månad
  Renhållning
  253 kr/månad
  Uppvärmning
  3 618 kr/månad
  Hemförsäkring
  542 kr/månad
  Summa driftskostnader
  6 799 kr/månad
  Fastighetsskatt
  9 525 kr/år
  Beskrivning av kostnader

  Den privata driftkostnaden hamnar på 3886 kr/mån efter återbetalning av moms. Driftkostnaderna baseras på två personers permanentboende ca 9 månader/år samt Bed&Breakfast verksamhet som har ett snitt på ca 300 betalande gäster/år. 40% av driftkostnaderna betalas av Bed&Breakfast verksamheten enligt överenskommelse med Skatteverket och återbäring med motsvarande ingående moms.

  Kostnader för gemensamhetsanläggningar fördelas enligt Lantmäteriet Fjärrvärme, andel 25 %, kostnad 2023 43 420 kr Vatten o avlopp, andel 14,29 %, kostnad 2023 9 780 kr El, andel 16,66 %, kostnad 2023 20 620 kr

  Personer i hushållet
  2
  Årlig elförbrukning
  15000 kWh/år
 • Pantsättningar & Inteckningar
  2st inteckningar på totalt 900 000 kr
 • Energideklaration
  Utfördes
  Måndag 17 jul 2017
  Status
  Energideklaration är utförd
  Energiklass
  E
 • Dokument & Länkar
 • Rättigheter & Belastningar
  Gemensamhetsanläggning

  VÄSTERVIK ULLEVI GA:5

  Gemensamhetsanläggning

  VÄSTERVIK ULLEVI GA:4

  Gemensamhetsanläggning

  VÄSTERVIK ULLEVI GA:6

  Gemensamhetsanläggning

  VÄSTERVIK ULLEVI GA:7

  Rättigheter förmån

  Avtalsservitut: VÄGAR - SE BESKRIVNING

  Rättigheter förmån

  Avtalsservitut: TRAPPA,BALKONG/TERRASS - SE BESKRIVNING

  Rättigheter förmån

  Avtalsservitut: BYGGNAD - SE BESKRIVNING

  Rättigheter last

  Avtalsservitut: VÄG - SE BESKRIVNING

  Avtalsrättigheter

  Avtalsservitut Väg

Basfakta
Pris
3 950 000 kr Utgångspris
Adress
Linnéavägen 6D
Bostadstyp
Småhus
Boarea
300 m2
Totalarea
790 m2
Biarea
36 m2
Tomt/Mark
790 m2
Rum
7 rok
Byggår
1967
Driftskostnad
6 799 kr/månad
Ansvarig Mäklare
Tipsa en vän
Bilder

042_20242_Linneavagen6D-hi - kopia

036_20242_Linneavagen6D-hi

040_20242_Linneavagen6D-hi

012_20242_Linneavagen6D-hi

055_20242_Linneavagen6D-hi

005_20242_Linneavagen6D-hi

001_20242_Linneavagen6D-hi

003_20242_Linneavagen6D-hi

007_20242_Linneavagen6D-hi

011_20242_Linneavagen6D-hi

014_20242_Linneavagen6D-hi

013_20242_Linneavagen6D-hi

019_20242_Linneavagen6D-hi

018_20242_Linneavagen6D-hi

004_20242_Linneavagen6D-hi

021_20242_Linneavagen6D-hi

022_20242_Linneavagen6D-hi

033_20242_Linneavagen6D-hi

030_20242_Linneavagen6D-hi

023_20242_Linneavagen6D-hi

026_20242_Linneavagen6D-hi

027_20242_Linneavagen6D-hi

029_20242_Linneavagen6D-hi

068_20242_Linneavagen6D-hi

048_20242_Linneavagen6D-hi

064_20242_Linneavagen6D-hi

056_20242_Linneavagen6D-hi

054_20242_Linneavagen6D-hi

066_20242_Linneavagen6D-hi

059_20242_Linneavagen6D-hi

046_20242_Linneavagen6D-hi

072_20242_Linneavagen6D-hi

038_20242_Linneavagen6D-hi

044_20242_Linneavagen6D-hi

045_20242_Linneavagen6D-hi

Fastighetskarta-2024-04-25

Karta
LIWE Estate Linköping

Intresseanmälan för

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

LIWE Estate Linköping
Boka möte
Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!